Hot foil stamping este procedeul de imprimare a unei imagini pe orice suprafață fără a folosi cerneală, ci o folie colorată care este presată la caldură. Această metodă și-a început ascensiunea în secolul al XIX-lea și include o varietate de procese.
Începând cu anul 1950, aceasta tehnică de imprimare la cald a început să fie utilizată pentru componente electrice (inclusiv cadru TV, componente audio, frigidere etc.), recipiente cosmetice (ruj, cremă, rimel, sticlă de șampon etc), piese auto (materiale interioare și exterioare) iar incepand cu 1998, a fost una dintre cele mai utilizate metode de imprimare a elementelor de securitate.
În secolul al XIX-lea, cu ajutorul acestei tehnici se realiza imprimarea pe copertile de piele ale carților și pe hârtie. Primul brevet pentru acest procedeu a fost înregistrat în Germania de către Ernst Oeser în 1892.
Vom incerca în continuare să vă prezentam pașii acestei metode de imprimare : într-o mașină de imprimare la cald, o matriță este montată și încălzită, iar suportul/produsul care urmează a fi imprimat este așezat sub ea. Între cele două se introduce folia, iar matrița este presată. Folia folosită este astfel imprimată pe suprafața produsului, iar presiunea și căldura fac ca doar secțiunile dorite ale foliei să se detașeze de materialul purtător și să se lipească doar de suprafața de imprimare indicată.
Printre avantajele imprimării cu folie fierbinte amintim :
- Rezultate mai profesionale – folia caldă oferă detalii mai fine pentru redarea textului mic și / sau subțire si dă un grad de strălucire mai ridicat.
- Mai economic pentru tiraje mari – în timp ce imprimarea cu folie fierbinte este o opțiune mai scumpă pentru comenzile cu cantități mici, costul se echilibrează rapid dacă doriți să imprimați un lot mare de articole.
Trei dintre cele mai comune mărci de masini de hot foil sunt Kwikprint, Kingsley și Howard. Cu toate acestea, pentru mai multe aplicații industriale, presele Kluge și Heidelberg sunt cele mai frecvent utilizate.
Leave a Comment